P16 Skåneserie B höst, omgång 6

Vilka: IFK Osby – Linero IF 1-2 (0-1)
När: 21 sep
Var: Osby IP
Mål: Max N
Publik: ca 35
Bild och text: Peter Reimer

Killarna kom till dagens (läs gårdagens) match med gott självförtroende efter två vinster och en oavgjort de tre senaste matcherna. Dagens gäster Linero IF visste vi skulle bli svåra att slå då de vann med 2-0 i våras.
Dagens elva var något haltande då Anton fick rycka in i A-laget och Oscar Berg fick vakta buren. Liam spelar mer i A-laget än i P03 för tillfället och Melker blir borta pga skada resten av säsongen.
Första.
Linero tar tag i spelet direkt och skapar direkt några farliga anfall men det jämnar ut sig desto längre in i halvleken vi kommer. Osby skapar några farliga anfall och får ett par ramträffar, men inga mål. I ett anfall får Linero iväg ett lågt skott i vänster burgavel som Oscar inte hinner stoppa, 0-1 till gästerna. Matchen står och väger med bra anfall från bägge lagen. Men inga fler mål och första slutar 0-1.
Andra.
Andra halvlek går i samma anda som första, böljande spel mot bägge målen utan rassel i näten. Efter ca 50 minuters spel får Osby en frispark tre meter från mål efter att Linero felaktigt passat tillbaka till målvakten och dagens domare Pontus Jönsson får mer eller mindre hela Linero efter sig som ville ha ett annat domslut. Pinsamt!
Frispark blir det och den tar Saistam hand om som passar Max som kan lägga in kvitteringen, 1-1. Nu kändes det riktigt bra.
Med risk för att bli lite jävig tycker jag att Osby är närmre 2-1 en bra bit in i andra och målchanserna duggade tätt. Osby hade många hörnor men lyckades inte skapa något farligt på dessa. Med kvarten kvar får Linero springa alldeles för enkelt i Osbys försvar och 1-2 satt enkelt bakom en chanslös Oscar.
Luften gick lite hur killarna efter 1-2 målet men det är bara att ”på´t ingen”.
Innan slutsignalen hördes hade Osby skapat ett antal farliga anfall och var riktigt nära att kvittera men dagens drabbning slutar 1-2.
Osby gjorde an bra match trots att det fattades några kvicka fötter i anfallet från Liam och Melker.
Domaren för dagen Pontus Jönsson gjorde en bra match och hade förmodligen skav i öronen efter allt tjat som Linero lyckats samla ihop under 90 minuter.