Div 4 Östra omgång 20

Vilka: IFK Osby – Janstorps AIF IF 2-2 (1-1)
När: 15 sep
Var: Osby IP
Mål: 35´1-0 Emil N, 42´1-1 Janstorp, 52´1-2 Janstorp, 83´2-2 Olle
Publik: 60
Text: Roger Engqvist
Foto: Peter Reimer

Framtiden är här

Dagens match mot Janstorps AIF är den tredje sista från slutet i serien och den näst sista hemmamatchen av årets division 4 Östra.
Vi kan väl lugnt konstatera att det inte gått som vi hoppats, vi skulle ju vara med i toppen året då klubben firar 100 år. Som tur är har vi ju våra damer som försvarar oss där.
För att göra något annorlunda idag så samlas vi tidigt i klubbstugan för gemensam uppladdning. Lunch och matchgenomgång ska ge en bas att arbeta vidare på när domaren blåser kl.15.30.

Vi vet sedan ett tag att vi har ett av seriens yngsta lag och inför dagen har jag räknat på hur ungt det egentligen är.
Dagen till ära är medelåldern ännu lägre då vi denna söndag har två målvakter som ännu inte fyllt sexton år. Anton Malm född november -03 och Oscar Berg född -04 är de som ska hålla reda på bollar, stolpar, med- och motspelare idag. Anton är den som startar matchen medan Oscar är på bänken, kanske med twitterkontot framme för liverapportering. Blom är som bekant avstängd efter det röda kortet mot Hjärsås.
Så var det då medelåldern. Idag är den äldsta spelaren 23 år och som sagt yngsta 15, totalt ligger då snittet på 18.875 år. Som sagt, framtiden är här.

Efter ett fint samkväm är det så dags.

1

Vinden idag är ingen höjdare. Den är hård och den blev så småningom kall också när man varit i den en stund.
Vår grillpaviljong gick till de sälla jaktmarkerna som en skrothög.

Men igång med matchen är vi och en bit in i halvleken ser det ganska bra ut.
Janstorp har inte mycket till spel utan slår bara långbollar i medvinden.
Jag har börjat filma matcherna och har lite problem att skriva och filma samtidigt och följden av det är att skrifterna inte är lika utförliga just nu.
Därför hoppar vi raskt fram till minut 35 ungefär då vi har en hörna och i röran efter den gör Emil Nilsson 1-0. Hans första mål i Osbys a-lagströja.
I 41:a har Janstorp en frispark precis utanför straffområdet. Den går i muren och returen går över.
I sista minuten dribblar vi bort oss på mitten och Janstorp kontrar. Bolluslingen hamnar till slut i nätet bakom Anton och 1-1.

Halvlek
Vi spelar ok utan att glänsa. Mycket fokus ligger på positionsspelet och än så länge sitter det ganska bra.
Lite mer målchanser skulle vi kanske kunna skaka fram tycker jag medan jag sveper en varm kopp kaffe som sitter som en smäck. Filmen går förmodligen inte att titta på då jag skakat av köld mestadelen av halvleken.

2

Andra halvlek är knappt sju minuter gammal då Janstorp tar ledningen efter inspel från vänsterkanten och en välplacerad nick vid Antons högra stolpe.
Efter det smyger sig osäkerheten in i vårt lag. Vi tappar positioner och faller tillbaka i gamla synder.
Bortalaget fortsätter att slå långt i motvinden och får ofta fram dessa bollar men vi fredar oss.
Minutrarna går och vi behöver mål, dock ser det svårt ut att komma igenom Janstorps försvar.

Vi hamnar i den 83:e minuten och Olle får bollen några meter utanför straffområdet. Jag, och förmodligen också målvakten, tror att han ska spela ut till vänster men istället drar han på ett skott med vänsterfoten. Då målvakten är helt felplacerad resulterar det således i en kvittering, 2-2.
Nu blev det lite spännande igen och vi, men även de, spelar till sig några, som man med lite välvilja, kan kalla halvchanser. Benjamin har en frispark som inte resulterar och matchen tar så småningom slut. Janstorp räddar kontraktet och vi är lite närmare kval.

Två matcher kvar och vi, eller åtminstone jag, läser tabeller och resultat avigt och rätt men till syvende och sist ligger mycket i våra egna händer, eller fötter.
Nästa match Lunnarp borta på lördag.