P16 Skåneserie B höst, omgång 5

Vilka: Hyllie IK – IFK Osby 1-3 (0-0)
När: 14 sep
Var: Hyllie IP
Mål: 55´0-1 Luca, 61´1-1 Hyllie IK, 73´1-2 Joel, 82´1-3 Eldin
Publik: ca 50
Bild och text: Peter Reimer

Dagens match spelades ovanligt tidigt för att vara i Skåneserien, matchstart kl 10 men med ett ganska fint sensommarväder var det helt ok att installera sig på Hyllie IP runt 9-snåret med lite fika innan match.
Inför dagens batalj kom grabbarna med ett gott självförtroende efter förra helgen oavgjorda match mot Vellinge. Hemmalaget Hyllie IK kom med två förluster från deras två första matcher. Det är en rejält haltande tabell efter Svedalas utgång och Osby hade spelat fyra matcher och som sagt Hyllie två inför dagens match.
Första.
Osby tar taktpinnen direkt och dirigerar spelet nästan helt i första halvlek med ett gäng målchanser, dock utan utdelning. Hyllie lyckas med ett par kontringar men bara en noterbart farlig.
Första slutar mållöst och Osby är lite frustrerade för att de inte lyckats spräcka nollan på hemmalaget.
Andra.
Andra halvlek börjar som första med att Osby för spelet, men Hyllie har ryckt upp sig en aning och skapar fler farliga anfall. Det dröjer till minut 58 innan Osby kan jubla efter Luca kommit fri på högerkanten och kan enkelt lägga bollen förbi målvakten. Det var absolut inte orättvis och nu var det som Osby spottat upp sig ett steg. Men glädjen varade inte mer än i fyra minuter då hemmalaget kunde kvittera och det stod 1-1 på tavlan. Nu blev det match igen och lite puls på åskådarna.
Osby fortsatte sitt fina spel men slarvade ibland bort bollen och Hyllie kunde kontra. I 73:e får Max bollen och kan lägga en kanonpassning till Joel som blir fri och kan enkelt placera bollen i nätet. 1-2 och det kändes rätt lugnt igen. Hemmalaget börjar bli rejält trötta och det märks, Osby har några riktigt farliga chanser att utöka. Med 8 minuter kvar får Osby hörna som Luca läggar, när bollen närmar sig straffområdet är det ingen som markerar Eldin som hur enkelt som helst kan nicka in 1-3, ridå.
Hemmalaget går för en reducering och det blir ett par hektiska slutminuter men närmre än så kommer de inte och de tre pinnarna hamnade i Göingeskogarna.