P16 Skåneserie B höst, omgång 4

Vilka: IFK Osby – Vellinge FF 2-2 (0-1)
När: 7 sep
Var: Osby IP
Mål: 15´0-1 Vellinge FF, 57´1-1 Lindecrantz, 80´1-2 Vellinge FF, 87´2-2 Eliasson
Publik: ca 50
Bild och text: Peter Reimer

Nästan som en seger

Dagens match mot Vellinge FF såg på pappret ut att bli riktigt tuff då Vellinge kommer från tre klara segrar med resultaten 6-3, 0-3 och 6-3.
Men Osby ville annat.
Med 16 spelare klara för någon dag sedan reducerades till 13 vid matchstart. Rufus och Malte var krassliga för dagen och Liam var visst viktigare som spjutspets i ett kämpande A-lag i div 4.
Första är igång.
Och mycket riktigt dominerade bortalaget med snabbt spel där Osby mest fick jaga boll och rensa framför eget mål. Efter 15 minuter gjorde Vellinge väntat 0-1. Ska erkänna att det var rätt snygg spel där backlinjen lämnade Anton i mål helt ”alena”.
Men 20-25 minuter in har Osby kommit in i matchen och Vellinge får inte ordning på sitt så fina spel som de hade i början. Osby skapade några fina löpningar på Melker men var offside vid ett par tillfälle, vad domaren dömde. Inte lätt uppgift för domaren att över huvud taget kunna bedöma detta.
Första halvan slutar 0-1.
Andra
Vellinge fick bara behålla samma fina spel de hade i första några minuter in i andra innan Osby började rulla boll ordentligt och nu var det motståndarna som fick jaga. Och det betalade sig i 57:e då Lindecrantz kunde lägga in bollen på volly efter lite flipper efter en hörna och 1-1 var ett faktum. Helt rättvist. Osby jobbade helt respektlöst framåt mot ett ledningsmål och det blev några spännande minuter. Men på en kontring får Vellinge lite mycket yta och kan lite snopet göra 1-2 i den 80:e minuten. Så synd efter att hemmalaget styrt skutan mer än halva halvleken. Men Osby gav inte upp så lätt, framåt framåt framåt. Med tre minuter kvar blir det ännu en hörna till hemmalaget och på retur kunde Eliasson nicka in kvitteringen, 2-2.
Bara minuten senare kolliderar målgöraren Eliasson med en motståndare som med hög spark nästintill däckar Eliasson och domen, bara ett gult kort. Det blir lite irriterat och tjafsigt några minuter.
Det sista som händer i matchen är ännu en hörna till hemmalaget och det är nära ett ledningmål. Domaren blåser av och det oavgjorda resultatet känns nästan som en seger. En pinne in på kontot.