P16 Skåneserie B vår, omgång 6

Vilka: Linero IF – IFK Osby 2-0 (1-0)
När: 19 maj
Var: Linero IP
Mål: 2´1-0 Linero
63´2-0 Linero
Publik: ca 40
Text och bild: Peter Reimer

Chockstart i värmen
Försommarvärmen hängde över Linero IP och det blev en chockstart för IFK när Linero i matchens andra minut lobbar över Anton i målet och 1-0 var ett faktum. Chockstart. Efter målet kom aldrig IFK in i halvleken, det var sega trötta killar som jagade boll. Ska nämnas att ett antal killar slet som djur och gjorde en bra match. Linero skapade mest och det märktes när antal hörnor räknandes samma efter första halvlek, 9 stycken, dock utan utdelning. Det farligaste IFK skapade var ett inlägg från Luca i 43´ till Melker som tyvärr drog bollen utanför. Det sista som halvleken bjöd på var en riktigt farlig frispark för Linero där det blev retur framför Osby-målet.
Halvlek
IFK började andra bättre än första halvleken och i 51´ får Max till ett farligt skott som går över. I minut 55 skapar Linero ett riktigt farligt anfall men Anton storspelade i Osby-målet och kunde avvärja ett 2-0 mål. Dock i 63´ kom det där 2-0 målet efter ett tamt försvarsarbete från IFK´s sida. Minuten senare skapar IFK ett fint anfall där reduceringen kunde vara ett faktum, Tim lägger ett inlägg från högerkanten och Eldin nickar, men tyvärr över. IFK får lite tryck på Linero efter 2-0 målet och skapar endel farliga chanser. Bland annat en frispark i matchens sista minuter. IFK kom inte längre än så och de tre pinnarna blev kvar i Linero.