P16 Skåneserie B vår, omgång 5

Vilka: IFK Osby – Hyllie IK 5-1 (0-0)
När: 11 maj
Var: Osby IP
Mål: 59´1-0 Max
65´2-0 Melker
75´3-0 Saistam (straff)
80´4-0 Saistam
86`5-0 Tim
89´5-1 Hyllie IK
Publik: ca 30
Text och foto: Peter Reimer

Islossning i andra

Dagens match mot Hyllie IK, som har tre förluster i bagaget med sig blir en till början en jämn historia. Första halvlek börjar lite trevande och i Osby känns som om de inte riktigt är med att Hyllies är så farliga som de är. Bägge lagen skapar några farliga chanser men första halvan av matchen blir något händelselös.
Paus
I andra halvlek drar Hyllie upp tempot en aning och gör några riktigt farliga anfall men lyckas inte få in bollen. Det blev mycket spel mot Osby´s mål de första 10-15 minuterna och Anton fick en del att göra mellan stolparna. I 59:e minuten kommer då första målet i matchen och det är Max som håller sig framme och kan lägga in 1-0. Efter målet får Osby bra med energi och Hyllie blir tillbakadragna. Fem minuter efter 1-0 målet kommer Melker på vänsterkanten och kan enkelt gör 2-0 och nu är det riktig islossning för IFK Osby. Hemmalaget för taktpinnen nu i matchen och i 75:e minuten blir Melker nerdragen och det tilldöms straff till Osby. Straffen läggs av Saistam som kyligt lägger bollen till höger om målvakten och 3-0 är ett faktum. Det blir mycket spel mot Hyllies mål nu och på en retur från Luca håller sig straffläggaren Saistam framme och kan gör 4-0. Det kändes nu som matchen avgjord och det började gå tungt för Hyllie. I minut 86 gör Tim hans patenterade mål, ett långskott som går över målvakten och in. Vilket han har gjort ett x antal gånger innan om åren. 5-0 och ridå. Men Hyllie lyckas få till ett anfall i slutminuterna och spräcka nollan bakom Anton till slutresultatet 5-1.