P16 Skåneserie B vår, omgång 1

Vilka: IFK Simrishamn – IFK Osby 7-0 (6-0)
När: 14 apr
Var: Korsevads IP
Mål: –
Publik: –
Text och foto: Peter Reimer

Tuffast möjliga seriepremiär

Vi kom med ett haltande lag till ett blåsigt Korsavads IP i Simrishamn, ja faktiskt var det säker näst intill stormbyar som drog över konstgräset denna soliga söndag. Som sagt, vi var knappt ett fullt lag så vi hade kallat in ”Lillebror” Andreasson då ”Storebror” körde sista showerna i Osby Konståkningsklubb´s isshow, vilket han gör med bravur men saknades i backlinjen.
Vi började i ”medvind” men första halvlek hade knappt börjat när Simrishamn i 4:e minuten sätter första baljan, lite snopet när vi knappt hade kommit i gång. Tre minuter senare var det dax igen efter att Anton hade dragit ner en spelare i straffområdet och 2-0 var ett faktum. Uppförsbacken skulle luta ett X antal grader till i 9:e minuten när Joel brakar in i stängslet bakom målet vid kamp på kortsidan och får en lättare hjärnskakning och inget mer spel denna efter middag. Vi får spelar resten av matchen med 0 avbytare.
Resten av halvleken blir det nästan bara spel mot ett mål och vi är knappt uppe vid deras mål och första sluta 6-0 till hemmalaget.
Halvlek
Nu spelar vi i ”motvind”. Vi startar andra med rätt pigga ben och skapar några bra chanser. Det är inte lika mycket spel på ett mål. Om det beror på att Simrishamn dragit ner på tempot eller det är vi som är på G låter jag vara osagt. Luca fick några fina löpbollar från Uhlins dojja och Rufus var pigg på mitten med ett par farliga löpningar. Det som är mycket positivt är att vi aldrig börja hänga med huvudena utan kör fullt ut trots att Simrishamn gör halvlekens enda mål och sätter slutresultatet till 7-0.
Vi gräver inte ner oss för detta utan börjar ladda inför matchen mot Bjärreds IF på påskafton.