Träningsmatch 2020

Vilka: IFK Osby – Jämshögs IF 1-1 (0-0)
När: 14 mar
Var: Osby IP
Mål: Lundin, Jämshögs mål på straff
Publik: Ca 50
Foto: Peter Reimer

Sen kvittering på straff

Idag spelades den femte träningsmatchen för våra unga herrar. Jämshögs IF stod för motståndet i strålande solsken och en hel del publik vilket vi uppskattar. Vi fattas återigen ett antal spelare och kommer till spel med 12 man. Lite tunnt kanske men vi kör på och man får chansen att visa upp sig och ge ledarna lite huvudbry med startelvan framöver.

1 Det är lite knepigt att skriva ett referat när man inte är på plats och får gå på hörsägen, sms och twitter-rapportering. Som jag uppfattar det är första halvlek ganska jämn och den som dominerar är vår målvakt Johan som tar ett friläge och diverse annat. Med lite otur hade vi haft 0-2 i baken efter första men med tur och stor skicklighet håller vi oavgjort och tro inte att vi var ofarliga för även vi hade några farligheter. Ryktet går på sociala medier att Adam Idström spelar på topp och det är helt korrekt. Han är faktiskt ingen rookie på den positionen och vad jag hörde efter matchen så skötte han sig alldeles utmärkt.

2 Vi gör ett byte fem minuter in i andra halvlek då hela vår bänk får äntra planen. Lukas kommer in och Saistam får vila en stund och vi ändrar lite i uppställningen. Ytterligare 5 minuter går och sen får Victor Lundin bollen och häpp, 1-0. Sen gör Johan en räddning där inga superlativ räcker till. Han plockar en nick som alla hade räknat in som kvittering. Amar får läge och klipper till, bollen tar i kryssribban och ner på mållinjen men tyvärr inte innanför. Det sista som händer är att domaren dömer straff för bortalaget och kvitteringen är ett faktum. Matchen slutar 1-1 och vi är ganska nöjda med genomförandet av matchen trots ovana positioner osv. Johan får såklart överbetyg och jag får höra att Emil har varit bra i backlinjen och förtjänar beröm. Fast alla ska ha beröm tycker jag som inte vet något egentligen. Nästa lördag spelar vi hemma mot seriekonkurrenten VMA IK, om nu inte Covid-19 ställer till mer elände för världen. Så kanske ses vi då
Text: Roger Engqvist