Div 4 Östra omgång 8

Vilka: IFK Osby – Hjärsås/Värestorps IF 1-4 (0-2)
När: 22 maj
Var: Osby IP
Mål: 44´0-1 Hj/Vä
45´0-2 Hj/Vä
49´0-3 Hj/Vä
57´0-4 Hj/Vä
70´1-4 Hampus (straff)
Publik: 100
Text: Roger Engqvist
Foto: Peter Reimer

Motlut

Matcherna duggar tätt nu och idag har vi Hjärsås/Värestorp IF på besök. Med 6 lag på samma poäng, dagens motståndare inkluderat, är serien jämn och denna matchen kan vara en språngbräda uppåt om man lyckas bärga de tre som det ska spelas om ikväll.
Vi spelar återigen på vår b-plan. Det finns de som har synpunkter på detta men då har man inte granskat vår a-plan speciellt noga eller för den skull rullat en boll där. Vi använder inte b-planen för att bråka med publiken utan för att a-planen måste få hämta sig då den tog mycket stryk av torkan ifjol. Hav förtröstan och tålamod, snart så.

1 halvlek

Första fem känner vi på varann sen kommer Hjärsås på avslut men Blom tar bollen.
Det går lite fram och tillbaka i början.
Vi har hörna i 21:a minuten, Adam kommer upp men nickar med hjässan och bollen går rakt upp i luften.
Efter en knapp halvtimme kontrar vi med Hampus som avslutar på täckande back. Bollen går sen till Albin som skjuter men målvakt räddar och där finns ingen på returen. Olle drar på sig ett gult kort och är avstängd på lördag. Tufft då även Ludde fattas i den matchen liksom idag.
Vi får frispark och Majid lyfter in i straffområdet och det blir farligt men ingen lyckas få bollen mot mål.
Sen har Hjärsås ett halvfarligt läge men inte heller de lyckas få till det.
2 minuter kvar och bortahörna. Man kommer upp men får inte riktig träff och bollen till inspark. Med en minut kvar kontrar Hjärsås in 0-1. En något lös bakåtpassning blev ödesdiger.
Man hinner banne mig göra 0-2 också innan halvleken är slut. En boll som lobbas behärskat över Blom som inte kan nå den. Ett inte helt logiskt resultat med maximal utdelning på minimalt med chanser. Till och med bortaspelarna ursäktar sig lite på väg ut i omklädningsrummen.

Paus och vi lider med grabbarna då man gjort en bra halvlek där inget av lagen egentligen har haft några riktigt heta lägen. Men kan Hjärsås göra två kan ju såklart vi också göra det. Det är dock en ganska trevlig match som är jämn.

2

Efter 4 minuter i andra gör Hjärsås 0-3 på nick efter ett inkast som i alla fall jag ser som regelvidrigt då kastaren inte har bägge fötterna i marken och kastar mest med ena handen. Jag tycker det är dåligt men domarna tittar kanske inte på sånt i seniorfotboll.
Nu tappar vi sugen, maken till utdelning utan chanser har väl knappast skådats. Hjärsås får en frispark på mittplan. Den slås mot mål och i duell mellan målvakt och anfallare får den senare målvakten i ryggen, huvudet på bollen och bollen i mål. 0-4 och där stänger man matchen.
Efter detta kontrollerar man matchen till fullo och vi kämpar vidare för att hålla ner siffrorna och kanske hyfsa till målskillnaden.
I minut 69 kommer Albin på kanten i straffområdet. Han blir lite tryckt i ryggen och får straff.
Hampus dunkar in 1-4. Det känns lite lite bättre. I nästa anfall drar han på sig en liten bristning i baksida lår och det var ju inte så bra med tanke på lördagsmatch och ett par man borta redan.

Vårt hemmafacit är inget vidare, endast en poäng tagen och det måste vi bättra på framöver.
Som tur är har vi bortamatch mot Janstorp på lördag och borta har vi tre vinster så vi ser fram emot helgen då vi drar till Kämpavallen en bit från Skurup.
Ses då