Div 4 Östra omgång 7

Vilka: IFK Osby – VMA IK 1-4 (0-0)
När: 17 maj
Var: Osby IP
Mål: 49´1-0 Hampus
51´1-1 VMA
56´ 1-2 VMA
59`1-3 VMA
80´1-4 VMA (straff)
Publik: ca 100
Text: Roger Engqvist
Foto: Peter Reimer

WMA eller vem drog ur proppen

Fredagsmatch mot närliggande, topptippade göingekonkurrenten WMA. För er som inte vet vad WMA står för föreslår jag att ni slår upp det någonstans.
Gästerna, som i lokalpressen tippats ligga högt upp i tabellen, har börjat säsongen något sämre än gemene man trott och de hyllade nyförvärven från högre divisioner har inte lyft laget till nya höjder ännu. Kanske blir det ändring på det i regnet på Osby IP.

Bortaspelarna hinner knappt ut på planen innan man klagar på att målen är sneda. Det kan väl inte göra nåt då spelare i denna divisionen sällan skjuter rakt.

Halvlek nummer 1

Osby skakar fram en hörna i första minuten. Det blir till en dubbel som blir en trippel. Tre hörnor straff föreslår vi för domaren men muntergöken köper inte detta.
WMA kommer på vänsterkanten, bollen går mellan försvarare och Melker räddar på mållinjen. Så ser det i alla fall ut från vår vinkel långt bort.
13:e och vi får hörna igen men vi lyckas inte.
WMA är riktigt farliga i sina kontringar. De har förra årets skyttekung Robin Holmqvist som oroar med sin snabbhet.
De har haft några omställningar som vi har haft problem med.
De kommer återigen i en sådan och med ett avslut precis utanför stolpen.
Olle snor ett uppspel och kommer fri med målvakt men en back hinner precis emellan och styr till ännu en hörna.
På hörnan får målvakten upp bollen till mittlinjen men vi bryter och får tillbaka bollen i straffområdet och en ny hörna.
På den får Benjamin på ett bra skott men touch utanför och ny hörna.
Sen ringer domarens mellanmålsklocka och halvleken är slut.

En bra halvlek är till ända och sista kvarten har vi varit riktigt bra. WMA känns som sagt riktigt farliga på sina kontringar men det är mest det spelet de har haft hittills. Nu har vi ett sparkapital på bänken när Albin anslutit från arbete.
Vi ser fram emot andra.

2

Halvleken hinner knappt börja och Albin gör avtryck direkt. En boll ut på kanten till Hampus som lägger bollen över målvakten och 1-0.
En minut senare kvitterar WMA genom notoriske målskytten Holmqvist som viker in bollen till höger om Blom.
Någon minut senare så slås en boll mellan våra backar. Samme Holmqvist har tagit löpningen och hastigt blev det 1-2. Det gick fort och är lite oroväckande.
Vi tappar bollen på mitten och tvåmålsskytten sätter fart igen. Med två man på sig får han en hörna som han sen får skottchans på, precis utanför krysset.
Minuten efter gör man 1-3 i en snygg spelsekvens där vi helt enkelt inte hinner med.
Nu är det tungt men det är gott om tid kvar. Efter 70 minuter får Hampus ett friläge men målvakten gör en fin räddning.

Sista fem har vi ryckt upp oss och Hampus kommer på ännu ett avslut men målvakt räddar. Hampus har haft flera bra avslut som målvakten räddat.
Albin kommer i ett anfall, han gör sin back och blir rejält neddragen. Vi ser att det är samma back som fick gult i första halvlek och ska såklart ha ett gult till. Helt obegripligt lämnar domaren kortet i lomman för att endast berätta för honom att han varit lite stygg.
Ludde tar frisparken men WMA’s duktige målvakt står rätt.

Den som vi nu tycker något mindre bra domaren hittar en billig straff som är billig och där en f.d Osby-spelare faller lätt. Vi är tveksamma till den.
Den även i övrigt ganska enögda bortaklacken är helt övertygad.
Holmqvist lägger säkert in sitt tredje mål för kvällen och kritar in sig i veckans lag i Kristianstadsbladet.
Sen råkar en bortaspelare ut för ett rått överfall där han var på väg att avlida enligt den där publiken jag nämnde nyss. Ludvig tappade tydligen humöret eftersom hans lag ligger under. Känns kanske inte riktigt Ludde om man säger så.
Nåväl, vi går ner på trebackslinje på slutet men vi kan inte göra något åt WMA som avgjorde matchen i ett par bra sekvenser i andra halvlek. Kul för dem, inte för oss.

Bäst i Osby idag var vänsterback Melker som gjorde en riktigt bra match där ute på kanten.

På onsdag är det match på hemmagräs igen. Då möter vi Hjärsås/Värestorp. En match där viktiga poäng står på spel för bägge lagen.
Kl.19.00 blåser domaren igång matchen.
Ses då.