P16 Skåneserie B vår, omgång 4

Vilka: BK Astrio – IFK Osby 3-1 (0-1)
När: 4 maj
Var: Söndrums IP
Mål: 30´0-1 Joel
76´1-1 Självmål
85´2-1 BK Astrio
90´3-1 BK Astrio
Publik: ca 25
Text och foto: Peter Reimer

Skakade om serieledarna

Inför fjärde omgången var BK Astrio obesegrade och IFK Osby gjorde det mesta för ändra på det. I matchens första minuter får Eldin en målchans men bollen stryker ovanför ribban. Under första halvlek är det Osby som har det bästa spelat och skapar de farligaste chanserna. Känns som BK Astrio inte riktigt var beredd på det motståndet. Efter 30 minuters spel får Joel en målchans som även den går ovanför. Men någon minut senare får Joel en fin pass från Luca på högerkanten och kan med lätthet göra 0-1 till IFK. IFK fick ett gult kort i mot sig och fick spela med en mindre halvleken ut.

Halvlek

Andra halvleken fick BK Astrio igång spelet mer och var riktigt på G mot en kvittering. IFK fick backa tillbaka en aning när hemmalaget kom med en ena farliga chansen efter den andra. Framstormningen resulterade i ett några hörnor var av en lyckades bollen trilla i mål. Om det var ett självmål eller inte låter vi vara osagt. Efter kvitteringen böljade matchen fram och tillbaka. Ena stunden hade hemmalaget några bra målchanser och i nästa gästerna. 2-1 kom lite snöpligt. Ett långskott som går över Anton i målet och ribba in. Men IFK ger sig inte utan går full ut mot en kvittering. Det skapas bra med målchanser och ett par hörnor får gästena men inte gick det IFK´s väg. I matchens sista minut när IFK är uppe för en kvittering blir det lite mycket luft bakom backlinjen och BK Astrio kan gör 3-1. Vilket blir det sista som händer i matchen. Men IFK Osby skakade om BK Astrio och det ska bli intressant när de möts på Osby IP i returen och Osby förhoppningsvis har Melker, Liam och Rufus med på planen.