Div 4 Östra omgång 3
Vilka: IFK Osby – Sjöbo IF 2-2 (2-2)
När: 19 apr
Var: Osby IP
Mål: 12´0-1 Sjöbo IF
22´0-2 Sjöbo IF
25´1-2 Benjamin
29´2-2 Majid
Publik: ca 100
Foto: Peter Reimer
Text: Roger Engqvist

Äggstra, äggstra, läs allt om matchen

Långfredag, långledigt och lite långbollar sen är påskhelgen räddad. 
Idag tar vi emot Sjöbo IF, ett lag som precis som vi har ambitioner att ligga på den övre halvan av tabellen och som, precis som vi har en vinst och en oavgjord i inledningen av serien. 
Vi hoppas att vi har med oss energin och spelet som visades mot Näsby förra helgen.  

Frågan är om den största klyschan av alla är att lagen inledningsvis känner på varandra. Så är det dock inte idag utan Sjöbo skaffar direkt sig en frispark utanför straffområdet, trevligt nog så sparkar man den helt galet och Osby tar hand om bollen. 
7:e minuten och hörna plus en hörna till igen för Sjöbo. Det resulterar dock inte men inledningen känns sådär. 
11 minuter spelade och där kommer 0-1 på en individuell prestation där vi är alldeles för tama i försvaret. Grabben går rakt igenom och skjuter högt i målvakt Bloms bortre hörn. 
Osby har en hörna direkt efter och riktigt farligt där försvarare räddar på mållinjen. 
Sen flyttar vi till andra sidan och där har Sjöbo hörna och det blir farligt på nytt. 
0-2 kommer i 21:a på kontring där vi går bort oss lite och anfallare avslutar i bortre, stolpe in. Maximal utdelning på sina chanser har de i alla fall. 
1-2 kommer efter ett bra anfall när Majid kommer på vänsterkanten och där Melker sen får bollen på samma sida. Han passar snett inåt bakåt och Benjamin gör inget misstag. Snyggt spel där och nu kom hoppet tillbaka. 
Ludde slår en crossboll till Hampus som först får på en rökare som målvakt tar. Sen får han den igen och får in den till Majid som smäller in 2-2. 
Benjamin kommer på vänsterkant hela vägen in i straffområdet men får inte till avslutet men det blir hörna utan resultat. Efter de bestämda 45 minutrarna blåser domaren av för paus. 

Halvlek och vi kan konstatera att vi började ganska darrigt men att vi spelat upp oss rejält andra delen. Sjöbo är farliga framåt och har skapat en del men vi har också haft en chanser så andra halvlek blir en pärs. 
Kiosken bjuder på buffe idag. Korv med bröd och ketchup, korv med bröd och senap och korv med bröd surprise, alltså korv utan ketchup och senap. Goda korvar var det idag tack vare fina insatser från föreningens P-09. 

2:a

Ett par frisparkar på bägge håll inleder halvleken. Osbys blir ganska farlig men utan att den resulterar. 
Jonny kommer in och direkt blir det en hörna. 
Sjöbos målvakt försöker filma till Jonny ett kort men domaren gick inte på spektaklet. 
Jämnt en kvart in in halvleken men vi släpper till för många hörnor känns det som. Vad månde bliva av detta. 
Majid åker på en karusell modell slänggunga och bortaspelaren får gult. Frisparken slår Melker och det blir farligt men ruff och frispark åt andra hållet. 
Melker kommer på kanten, det leder fram till Olle som kommer in i straffområdet. Tyvärr släpper han bollen istället för att gå vidare själv vilket vi tyckare vid sidan om tyckte att han skulle göra. 
Ett par känningar av kramp och andra skador gör att vi tappar tempo sista tjugo. 
En bra crossboll till Berg på högerkant som får in till Benjamin och farligt. 
Sjöbo gör mål men offside, pust. 
Med fem kvar kommer Sjöbo på kanten och skjuter precis utanför. Med sekunder kvar skär Melker in i banan och lyfter till Benjamin som är 4,7 centimeter från att få tåspetsen på bollen. Så nära och så långt ifrån.  
Sen är matchen slut och lagen delar på de tre poängen. Så funkar det ju inte, men var tar egentligen den tredje poängen vägen vid oavgjort. Det kan ni fundera på under kvällen när ni lagar mat, klipper gräset eller tittar på Lets Dance. 
Vi når inte upp till spelet från förra helgen, må så vara att motståndet var bättre men vi vet att pojkarna kan så mycket mer. 
Idag vill jag berömma vänsterback Melker som gör det mycket bra och mittfältare Wilmer som sprang ett maraton innan han fick kramp. 
Nästa helg är det Fjälkinge borta, den 27:e är det, men innan dess spelar vårt damlag hemma på måndag, annandag påsk. Det är det helt klart värt att masa sig till IP för. 
Ses då