Div 2 Mell. Götaland omgång 1

Vilka: Ingelstads IK – IFK Osby – Rydsgårds AIF 1-3 (1-1)
När: 13 apr
Var: Osby IP
Mål: Saistam, Malm, Dahlberg
Publik: 
Foto: Isabella Sjöstedt
Text: Renée Salomonsson

SERIEPREMIÄR

Idag var det äntligen dags för SERIEPREMIÄR och dom vita bussarna tog oss till Växjö för att där möta Ingelstads IK. Det var debut i division 2 för större delen av tjejerna i laget så självklart var många nervösa. Snacket taggades igång så fort första foten hamnade på gräsmattan och med hög koncentration i spelet samt bra fart i passningsövningen märktes det redan på uppvärmningen vilket som var det mest taggade laget. 

Domaren blåser igång och Osby tar tag i taktpinnen direkt. Vi håller inte riktigt kylan i deras straffområde vilket resulterar i några farliga lägen som skjuts över ribban samt i målvaktens famn. I minut 27 kom årets första mål i division 2. Matilda får bollen snyggt på kanten och spelar in den till Filippa som sätter den i mål!! 0-1! Underbart! 
I minut 33 kvitterar dock Ingelstad efter slarv på en hörna. 1-1! Men vi ger oss inte!

Efter paus vill jag påstå att vi äger större delen av halvleken men det dröjer ända till minut 75 innan vi gör mål där Ellen Malm håller sig framme när bollen kommer in i straffområdet. 1-2!! I minut 79 görs årets (ett av dom iallafall) mål! Filippa slår en fin passning på marken till Melle som tar in den och avlossar bössan rätt upp i krysset! 1-3! Fantastiskt!! Matchen slutar sen 1-3 till oss!
Nu är premiären avklarad och de första nerverna har lossat lite. Vi är väldigt nöjda med resultatet och för att fått ta våra första 3 poäng i division 2.

Ja vad ska man säga? 
Sammanfattningsvis levererade de nya svarta jubileumsställen magi! ?

Hoppas att ni kommer och stöttar detta duktiga gäng på hemmapremiären den 22 april 13.00!
Vi ses där